Az ugrálókötel története

A kötélugrás egy gyermekjátékon alapuló ügyességi sportág. Már az ókori egyiptomiak és az ausztrál őslakók is használták eme remek sportszert. Eredetileg különböző anyagból készítették az ugráló kötelet: veszőkből, bőrből vagy szőlővesszőkből. Az ugrálókötel története

Az ugrálókötel története cikk Az ugráló kötél története egészen az ókorig vezethető vissza. Az ókori egyiptomiak és az ausztrál őslakosok is használtak már ugrálókötelet. 1980-as években az Egyesült Államok városaiban élő gyerekek körében terjedt el, kis helyigénye és egyszerűsége miatt.

Napjainkban pedig a mozgás egyik legfontosabb eszköze lett. Többféle sportág kiegészítő edzésén használják, mint például boksz, birkózás, kosárlabda vagy fitnesz. Az edzőtermek mellett megjelent az otthonunkban, az utcákon, és az iskolaudvarokon. Lehet egyedül, lehet csoportosan, lehet egy kötéllel, de lehet akár több kötéllel is egyszerre játszani.

Világversenyeket is rendeznek, ahol különféle szempontok alapján értékelik a kötél használatának tudását. Az ugráló kötél gyorsasági rekordja 30 másodperc alatt 188 darab ugrás volt.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter