5 ok, amiért érdemes ugrálókötelezni

Ki ne ismerné a gyerekkorunk legkedveltebb sportszerét, az ugrálókötelet. Manapság nem csak a gyerekek, de a fogyni vágyó felnőttek is észrevették az ugrókötelezés jótékony hatásait, előnyeit. Cikkünkben felsoroltunk öt okot, amiért érdemes ugrálókötelezni. 5 ok, amiért érdemes ugrálókötelezni

5 ok, amiért érdemes ugrálókötelezni cikk 1. Keringési rendszerre gyakorolt hatása kiváló.
Közismert, hogy a küzdősportok közül a birkózók, és az ökölvívók is régóta használják az erőlétei edzéseik során a kötelet. Szinte lehetetlen túlhajtani a sportolót, hiszen a fáradtság első igazi jeleként megbomlik a koordinációs képesség, és a gyakorlatsor elakad, leáll.

2. Kiválóan fejleszti a koordinációs képességet, és a ritmusérzéket.
Az egyes gyakorlatelemek sikeres végrehajtásának egyik alapvető feltétele a jól koordinált, és jó ritmusú mozgás, amely ? az esetek többségében ? igen gyorsan zajlik le.

3. Szinte valamennyi izomcsoportot megmozgat.
A gyakorlás során az elugráskor igénybe veszi a láb izmait, a légmunka során a törzs-has-hát izmokat, míg az áthajtásokhoz a kar és a váll izmait mozgatja.

4. Zenére, egyénileg, és csoportosan is végezhető.
A téli időszakban amikor nincs lehetőség a futóedzésekre a zord időjárás miatt, a futás jól helyettesíthető a kötélugrással. Talán nem véletlenül, sok amerikai fitnesz klub kötélugró órákat indít tanfolyamain.

5. Nem sérülésveszélyes sport.
A sportág űzése során, a kötél okozta csípéseken kívül lényegében másfajta sérülés nem fordulhat elő.

További előnyei:
- hatékonyan égeti a zsírt,
- jó hatással van a keringésre,
- növeli az állóképességet,
- fejleszti a koordinációs készséget,
- javítja a robbanékonyságot és a kondíciót,
- erősíti az izomzatot,
- az alsó- és felsőtestet egyaránt megmozgatja,
- növeli a gyorsaságot,
- 6 hét után látható az eredmény,
- pénztárca kímélő (1.200 Ft ? 6.990 Ft)
- bárhol lehet csinálni, nem helyfüggő (otthon, utcán, iskolaudvaron, edzőteremben)
- kíméletesebb az ízületekkel, mint a futás, de ugyan olyan hatékony
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter