Rocky Marciano nehézsúlyú ökölvívó pályafutása

Rocky Marciano (Rocco Francis Marchegiano) nehézsúlyú ökölvívó pályafutása. Ő az egyetlen nehézsúlyú versenyző, aki nehézsúlyú bajnokként veretlenül hagyta abba pályafutását. Életéről 1999-ben a Rocky című életrajzi film készült.
Rocky Marciano nehézsúlyú ökölvívó pályafutása

Húszéves korában katonának vonult be. A katonaság ideje alatt a kimenőkön néhány bokszmeccsen is részt vett, itt kezdődött el amatőr pályafutása.

1947-ben lett hivatásos bokszoló. Hihetetlen képessége, mellyel kemény csapásokat mért az ellenfél állára, páratlan elhatározása, miszerint a végsőkig kell harcolnia, a minden ütközetre való felkészülése tette korunk egyik legkeményebb bokszolójává.

Jobbjának rettenetes ereje, amit Rocky szeretettel SuzieQ-nak hívott, amely sokakat – köztük Joe Louis-t is – a gyűrűk kötelei közé küldött. Rocky stílusára leginkább az agresszív és harcias jelzőt lehetne használni.

Állóképessége a kor bokszolói közül kiemelkedő volt, naponta 9-10 km-t futott. A kötelek között a taktikája egyszerű volt: hatalmas ütőerejét kihasználva ment előre, ezt akár 15 meneten keresztül is képes volt csinálni.

Profi pályafutása alatt összesen kétszer került földre és összesen 7 másodpercet számoltak rá. A Joe Walcott (Jersey) elleni kiütéses győzelme 1952-ben meghozta neki a nehézsúlyú világbajnoki címet és még hatszor védte meg azt.

1956-ban visszavonult a bokszolástól. Ő az egyetlen nehézsúlyú versenyző, aki nehézsúlyú bajnokként veretlenül hagyta abba pályafutását.

Profi pályafutásának mérlege: 49 győzelem (ebből 43 K.O.). Veretlenül vonult vissza 33 évesen. A mai napig ez világcsúcsot jelent, melyet csak Larry Holmes (aki a 48. mérkőzése után azonban Michael Spinkstől vereséget szenvedett) és Dariusz Michalczewski tudott megközelíteni (49 mérkőzés 41 K.O. 1 vereség).

Életéről 1999-ben a Rocky című (Sylvester Stallone főszereplésével) életrajzi film készült.
1969. augusztus 31.-én egy magánrepülőgéppel Iowa-ba, Des Moines-ba utazott, a gép lezuhant Newton városa közelében (Iowa). Rocky Marciano és a gépen utazók meghaltak.

BENLEE az 1930-as évek végén kezdett gyártani bokszfelszereléseket. Híres bokszolók, akik a BENLEE termékeit használták a ringben:
Rocky Marciano (Rocky)
Joe Walcott (Jersey)
Joe Louis (Brown Bomber)
Jake La Motta (The Raging Bull)
Ray Robinson (Sugar)
Floyd Patterson

Kapcsolódó termékek
Benlee Draco fekete boxkesztyű

Benlee Big Bang fűzős bőr boxkesztyű, fekete

Benlee Bang Loop bőr boxkesztyű

Menu
Fel