Mikor húroztassuk a teniszütőt

Mikor húroztassuk át az ütőnket? Érdemes megvárni, hogy elszakadjon a húr, vagy jobb minél hamarabb lecserélni az elfáradt húrt? Ezekre a kérdésekre ad választ a következő cikkünk. Mikor húroztassuk a teniszütőt

Mikor húroztassuk a teniszütőt cikk Sajnos a legtöbben akkor gondolnak ütőjük újrahúzására, amikor a húrozat elszakadt. A profik körében ez éppen fordítva van. A hivatásos játékos minden mérkőzését vadonatúj húrozattal kezdi, sőt van, aki a meccs közben is cseréli ütőjét. Az alábbiakon múlik, hogy az átlagos játékosnak mi a jó.

1. Teljesen kezdők vagyunk, vagy már egy kicsit haladók?
2. Mennyire fontos számunkra az eredmény?
3. Milyen gyakran szakad el az ütőnk? (Mérkőzés közben ott maradunk ütő nélkül?)
4. Gyakran támad kar- vagy vállproblémánk? (Ha igen, muszáj újrahúroztatni!)
5. Szélsőséges körülményeknek is (hőség, repülő utazás stb.) ki kell tenni az ütőt?
6. Többnyire salakon játszunk? (A salak jobban koptatja a húrt.)

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszunk, valószínűleg gyakrabban kell húroztatnunk. Irányelvként mondhatjuk, hogy körülbelül harminc óra játék után van szükségünk új húrra.

Minél komolyabban vesszük a játékot, annál gyakrabban kell húroztatnunk. Ne feledjük, a labda által nyert energia 60 százaléka a húroktól származik! Még aki ritkán, csak esetenként teniszezik, annak is minden szezon előtt új húrra van szüksége.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter