Hogyan készül a kosárlabda?

Hogyan készül a kosárlabda? A kosárlabda gyártásnak lépései. Milyen részekből épül fel a kosárlabda? Mik a kosárlabdának a szabványos méretei?
Hogyan készül a kosárlabda?

A Spalding hivatalos NBA-labájának gyártása a legjobb marhabőr kiválogatásával kezdődik. A bőrt úgy készítik ki, hogy fák kérgéből vett kivonatokkal cserzik, egy ősidőkbe visszanyúló cserzési módszerrel.

A labda belső részét öntött tömlőből készítik, amely köré 2100 m enyvvel bevont nejlonszálat tekernek. A gumivázat ezután hő eljárás segítségével a körülcsévélt tömlő köré öntik.

A cserzőüzemben a bőrdarabokat hatalmas présbe helyezik, amely icipici golyókat ágyaz a bőrbe. Ezektől a „golyóktól” nyeri el a labda a jellegzetes szerkezetét és erős tapadását, amelyre a játékban szükség van.

A bőrdarabokat kézzel állítják össze és ragasztják rá a szigetelt vázra, aztán hideg öntőformába teszik, és 63,5 kg-os nyomást juttatnak a labda belsejébe. Ez a legkisebb légbuborékot is kiszorítja, így a belső rész alaposan hozzátapad a külső darabokhoz.

Amikor a labda elkészül, a kerülete 74,93-75,88 cm között van. Ekkor a labda minden négyzetcentiméterére 52,5-59,5 kg nyomás nehezedik, természetesen a belépréselt levegőtől.
Ettől kapjuk végül azt a bamada- bamada- bamada hangot, a pattogó kosárlabda édes hangját.

A gyártási folyamatot állandóan ellenőrzik, így biztosítják, hogy minden hivatalos NBA-labda tökéletes legyen!

Kapcsolódó termékek
Salta gumi kosárlabda, arany csíkkal

Salta gumi kosárlabda, ezüst csíkkal

Salta SuperStar kosárlabda

Salta SuperStar kosárlabda

Rendelésre
2 990 Ft

Menu
Fel