Hogyan válasszunk zsákoló kesztyűt?

A boxzsákos edzések elengedhetetlen kelléke a zsákoló kesztyű. Különböző kialakítású és méretű kesztyűk léteznek. Hogyan kell megfelelő zsákolókesztyűt választani? Cikkünkben leírjuk az összes fontos tudnivalót, amit a kesztyű vásárlásánál figyelembe kell venni.
Hogyan válasszunk zsákoló kesztyűt?

A zsákolókesztyű, ahogy a nevében is benne van, zsákolásra használják. Kialakítása miatt ideális boxzsákon történő edzésekhez. Mivel a szivacsozása kisebb, mint a hagyományos boxkesztyűknek, így egymás elleni boxolásra természetesen nem alkalmas. A zsákkesztyű használható boxzsákos, reflexlabdás, vagy pontkesztyűs edzésekhez.

Milyen méretű zsákolókesztyűt válasszunk?
A zsákolókesztyűnél különböző belső méretezés létezik.
Lehet hagyományos méretezésű: S-től XL-ig, vagy dupla méretezésű S/M vagy L/XL-es. Ezeknél a kesztyűknél nincsen súlyozás (10oz, 12oz, 14oz...), mint a hagyományos boxkesztyűknél.


A következő lista segít a méret választásban:

hagyományos méretezésnél:
S - gyerekeknek
M - gyerekeknek, hölgyeknek, kis kézméretű férfiaknak
L - normál kézméretű férfiaknak
XL - nagy kézméretű férfiaknak

dupla méretezésnél:
S/M - gyerekeknek, hölgyeknek, kis kézméretű férfiaknak
L/XL - normál vagy nagy kézméretű férfiaknak

Természetesen egy hosszabb bandázzsal (pl.: 4 m-es) a nagyobb méretű zsákoló kesztyű is választható. Ilyen esetben úgy kell bandázsolni, hogy a tágasabb kesztyű ne lötyögjön a kézfejen.

Milyen anyagú zsákolókesztyűt válasszunk?
Kétféle anyagú kesztyű létezik: műbőr és bőr. Természetesen a bőr kesztyűk tartósabbak és jobban szellőznek. Viszont kicsivel drágábbak, mint a műbőr társaik.
Amatőr vagy hobbi szintre elegendő a műbőrt választani. (heti kb. 2 edzéshez.)
Komolyabb szinten lévő sportolóknak, illetve ha hosszabb távra tervezünk, akkor érdemesebb bőr kesztyűt venni. (heti 3, vagy több edzéshez)

Kapcsolódó termékek
AkcióGreen Hill Pro bőr kék zsákolókesztyű

Green Hill Pro bőr kék zsákolókesztyű

Raktáron
10 990 Ft 12 990 Ft

Benlee Baggy Red zsákoló kesztyű

Menu
Fel