Hogyan válasszunk zsákoló kesztyűt?

A boxzsákos edzések elengedhetetlen kelléke a zsákoló kesztyű. Különböző kialakítású és méretű kesztyűk léteznek. Hogyan kell megfelelő zsákolókesztyűt választani? Cikkünkben leírjuk az összes fontos tudnivalót, amit a kesztyű vásárlásánál figyelembe kell venni. Hogyan válasszunk zsákoló kesztyűt?

Hogyan válasszunk zsákoló kesztyűt? cikk A zsákolókesztyű, ahogy a nevében is benne van, zsákolásra használják. Kialakítása miatt ideális boxzsákon történő edzésekhez. Mivel a szivacsozása kisebb, mint a hagyományos boxkesztyűknek, így egymás elleni boxolásra természetesen nem alkalmas. A zsákkesztyű használható boxzsákos, reflexlabdás, vagy pontkesztyűs edzésekhez.

Milyen méretű zsákolókesztyűt válasszunk?
A zsákolókesztyűnél különböző belső méretezés létezik.
Lehet hagyományos méretezésű: S-től XL-ig, vagy dupla méretezésű S/M vagy L/XL-es. Ezeknél a kesztyűknél nincsen súlyozás (10oz, 12oz, 14oz...), mint a hagyományos boxkesztyűknél.


A következő lista segít a méret választásban:

hagyományos méretezésnél:
S - gyerekeknek
M - gyerekeknek, hölgyeknek, kis kézméretű férfiaknak
L - normál kézméretű férfiaknak
XL - nagy kézméretű férfiaknak

dupla méretezésnél:
S/M - gyerekeknek, hölgyeknek, kis kézméretű férfiaknak
L/XL - normál vagy nagy kézméretű férfiaknak

Természetesen egy hosszabb bandázzsal (pl.: 4 m-es) a nagyobb méretű zsákoló kesztyű is választható. Ilyen esetben úgy kell bandázsolni, hogy a tágasabb kesztyű ne lötyögjön a kézfejen.

Milyen anyagú zsákolókesztyűt válasszunk?
Kétféle anyagú kesztyű létezik: műbőr és bőr. Természetesen a bőr kesztyűk tartósabbak és jobban szellőznek. Viszont kicsivel drágábbak, mint a műbőr társaik.
Amatőr vagy hobbi szintre elegendő a műbőrt választani. (heti kb. 2 edzéshez.)
Komolyabb szinten lévő sportolóknak, illetve ha hosszabb távra tervezünk, akkor érdemesebb bőr kesztyűt venni. (heti 3, vagy több edzéshez)
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter