Gimnasztikai labda üléshez

Az ideális méretű gimnasztikai labdán ülve a gerinc görbületei és a fej helyzete a legkevesebb energia felhasználásával tarthatók a leginkább kedvező helyzetben.
Gimnasztikai labda üléshez

Az ideális méretű gimnasztikai labdán ülve a gerinc görbületei és a fej helyzete a legkevesebb energia felhasználásával tarthatók a leginkább kedvező helyzetben, az ettől való eltérést a szervezet automatikusan korrigálja - mindenképp visszatérünk ehhez a pozícíóhoz, akármilyen helyzetben is ülünk a labdán.

Az ülés harmonizálása a csigolyaoszlopot érő káros hatások, az életmódból fakadó ártalmak és természetes öregedési folyamatok megelőzésében, vagy lassításában fontos tényező. Mozgásszegény életünk, bár egyre nagyobb teret hódít a rendszeres sportolás, még mindig nem ellensúlyozza a napi munkavégzés során fellépő ártalmakat.

A mozgó szervrendszer betegségeinek gyógyításában ma már egyre több szerepet kap a szakember által irányított mozgás, a mozgásterápia.

A gerincbetegségek kapcsán ez nemcsak az aktuális állapot kezelése, hanem életmódbeli változtatás is, szervesen beillesztve a karbantartó programokat a hétköznapi életbe, a további károsodások megelőzése miatt.

A gerinc fitten tartása az élettani görbületek harmóniájának kialakítása, a mozgásterjedelem növelése, a minden irányban szabad és fájdalmatlan mozgások megőrzése és a tartó izomzat kialakítása köré csoportosul.

A tudatos izomműködés és annak beillesztése hétköznapi munkafolyamatokba, automatizmussá válása a gerinc védelmének érdekében kortól és nemtől függetlenül fontos feladat. A hasizom erősítése és az ágyéki izmok optimális erejének és hosszának-rugalmasságának elérése, a stabilitás kialakítása mellett nem feledkezhetünk meg a csípő körüli izmok foglalkoztatásáról sem.

Kapcsolódó termékek
Salta 55 cm-es sárga gimnasztik labda

Salta 95 cm-es gimnasztikai labda, lila

Salta 110 cm-es gimnasztikai labda, ezüst

Menu
Fel