Milyen fogvédőt válasszak?

A fogvédőt a legtöbb küzdősportnál használják a fogak és a száj védelmére. De vajon milyen fogvédőt vegyen egy kezdő, egy gyerek, egy fogszabályzót viselő vagy egy haladó küzdősportoló? A sokféle típus közül vajon melyik számomra a legjobb választás? Milyen fogvédőt válasszak?

Milyen fogvédőt válasszak? cikk A fogvédőket a kialakításuk szerint kettő csoportra lehet bontani:
- egysoros fogvédő,
- kétsoros vagy más néven duplasoros fogvédő.

Az egysoros fogvédő a felső fogsorra, míg a duplasoros fogvédőt a felső és alsó fogsorra kell felhelyezni. Mivel a duplasoros jóval nagyobb, ezért ezzel a fogvédővel sokkal nehezebb a légzés. Ezt a típust haladóknak szoktuk javasolni. Kezdők inkább az egysoros fogvédőt válasszák.

Elkészítésük szerint a fogvédőknek három csoportjuk létezik:
- melegvizes fogvédő,
- kétkomponenses fogvédő,
- géles fogvédő.

A legprofibb fogvédők a kétkomponenses és géles anyagúak. Ezek illeszkednek a legjobban a fogazathoz, így könnyebb velük a légzés, és nagyobb védelmet biztosítanak a sérülések ellen. Aki kényelmes fogvédőt szeretne, ami nem zavarja harc közben, azoknak ezt a két típust javasoljuk.

Fogszabályzó vs fogvédő:
A fogszabályzó mellett is viselhető fogvédő. Sajnos nem olyan kényelmes, de meg lehet szokni. Fogszabályzó esetén csak az egysoros, melegvizes fogvédő jöhet szóba.

Összegezve:
Kezdőknek: egysoros fogvédő (melegvizes, kétkomponenses vagy géles)
Gyerekeknek: egysoros fogvédő (melegvizes, kétkomponenses vagy géles)
Haladóknak: duplasoros vagy egysoros (kétkomponenses vagy géles)
Fogszabályzó mellett: egysoros melegvizes fogvédő.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter