Everlast Moulded műbőr boxkesztyű teszt


A következő tesztünknél az Everlast Moulded típusú, műbőr boxkesztyűjére esett a választás. Megvizsgáltuk, hogy milyen előnyei és hiányosságai vannak ennek a belépő kategóriás kesztyűnek. Vajon megállja-e a helyét egy kemény thai-box edzésen az everlast amatőr szintre szánt boxkesztyűje?

Everlast Moulded műbőr boxkesztyű teszt termék tesztBő egy hetünk volt tesztelni az Everlastnek a Moulded típusnévre keresztelt kesztyűjét. Röviden pár alapadat a kesztyűről: műbőr anyagból van mind az ütőfelület, mind a belső tenyér rész. A formáját tekintve egy klasszikus, boxolós, bucifejű kesztyűről van szó. 8 unciától egészen 16 unciáig kapható, így a teljes méretskálát lefedi a kínálat. Ez a kesztyű egy belépő kategóriás, amatőr szintre szánt boxkesztyű, heti 2, maximum 3 edzésre.

A hétfői thai-box edzésen sikerült először felpróbálnom. A formája ismerős volt a korábbi Top-Ten Fighter típusú boxkesztyűm után. Egy 12 oz-s kesztyűt teszteltem pontozás és küzdés közben, 3.5 méteres bandázzsal. Normális méretű tenyerem és ujjaim vannak, így a 3.5 méteres bandázzsal ideálisan ki tudtam tölteni a felesleges teret a kesztyűben.

A kesztyűt felhúzva, nem lötyögött, nem szorított sehol. A tépőzár számomra kicsit furcsa volt, eddig nem találkoztam ezzel a tépőzár+gumirozás megoldással. Hosszú távon a gumirozás lehet gyenge pontja a kesztyűnek, ha esetleg megnyúlik. Amúgy a tépőzár kellően hosszú, így stabilan tartja a kesztyűt zárt állapotban. Ellenben sok más kesztyűvel, odafigyelt az everlast az apró részletekre: a tépőzár szélei végig le van varrva egy plussz anyaggal, így küzdés közben nem karistolja fel az edzőpartner arcát.

Természetesen a hüvejkujj is le van varrva egy kb. 1 cm-es hevederrel, így azt mindig a kellő pozícióban tartja. A tenyér résznél (középen) 5 db kicsi lyuk található a szellőzés miatt. Annyira nem jó a szellőzése, mint egy bőr kesztyűnek, de ettől a kategóriától nem is várhatjuk el, hogy csontszáraz legyen egy 2 órás edzés után. A belső szivacsozás eloszlása éppen megfelelő, nem túl sok, nem túl kevés. Az ütő-, és felső felületre fektették a hangsúlyt.

Hétfőn és csütörtökön 2x2 órát nyúztam a kesztyűt. Komolyabb sérülést nem okozott senkinek. :) Összességében elégedettek voltunk vele, főleg kezdőknek, amatőr boxolóknak ajánljuk ez a típusú boxkesztyűt. A dizájnra 8 pontot adtunk, az everlast hozta a szokásos stílusát. Logók kívül, belül és a tépőzáron. Az ár/értékre 9 pontot adtunk, mivel kb. 13.000 Ft-ért meg lehet venni. A használhatóságra pedig 7 pontot adtunk, mivel a műbőr anyaga miatt főleg kezdő és amatőr boxolók tudják használni.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter