A darts toll - méretek, típusok, hogyan válasszunk?

Milyen méretű és formájú darts tollat érdemes választani? Mi a célja ennek az apró kiegészítőnek a nyilakon? Milyen anyagból készítik a tollakat? A darts toll - méretek, típusok, hogyan válasszunk?

A darts toll - méretek, típusok, hogyan válasszunk? cikk A darts toll célja, hogy nagyobb felhajtóerőt generáljon, ezzel egyidejűleg stabilizálja és a helyes irányba tartsa a nyilat. Általában elmondható, hogy minél hosszabb a nyíl, annál nagyobb a tollak felületének területe is, és minél kisebb a toll mérete, annál gyorsabban repül.

A toll típusának helyes megválasztása attól függ, hogy a játékos milyen hosszúságú nyilat, illetve milyen dobótechnikát alkalmaz. A gyártáshoz többnyire műanyagot, nylont, dimplexet és poliésztert használnak.

Aerodinamikai szempontból a tollak megtervezése a leglényegesebb. A toll úgy működik, mint a repülők szárnya, ennek köszönhető a felhajtóerő, amely kiegyenesíti a nyilat, ha a szögben repül. A felhajtóerő mértéke nyilvánvalóan függ a toll méretétől és formájától is, e nélkül a nyíl gyakorlatilag összevissza repülne.

Arra nézve, hogy mi a legmegfelelőbb anyag a darts toll elkészítéséhez, érvelhetnénk a természetes toll mellett is, a poliészter azonban praktikusabb. A toll és a súlypont (gravitációs középpont) közötti távolság az erőkar, amelyre a felhajtóerő hat, és így az összefüggésben áll a szár hosszával. A törzs, a szár és a toll súlyának eloszlása meghatározza a nyíl gravitációs középpontját, valamint tehetetlenségét a tollból eredő felhajtóerő kiegyenlítő hatásával szemben.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter