Darts tábla felszerelése

Amennyiben megvásároltuk a legújabb darts táblánkat, nincs más hátra, mint felszerelni a falra. De vajon milyen magasra kell felszerelni a táblánkat? Mik a szabványos méretek?
Darts tábla felszerelése

Amennyiben megvásároltuk a legújabb darts táblánkat, nincs más hátra, mint felszerelni a falra. De vajon milyen magasra kell rögzíteni a táblánkat? Mik a szabványos méretek, amiket figyelembe kell venni egy darts tábla felszerelésénél?

A táblát úgy kell rögzíteni, hogy a bull középpontja 1,73 méter magasságban legyen a padlószinttől mérve, melyen a játékosok állnak. A játékosok a dobóvonal (más néven dobóléc) mögül hajtják végre a dobásokat, ami egy 60 cm széles és 3,8 cm magas megemelt szegély. Előfordul, hogy a dobási távolság kijelölésére csak jelzőszőnyeget, vagy a padlóra rögzített fémcsíkot használnak, a hivatalos versenyeken azonban a megemelt dobóvonal az elfogadott.

A játékos dobáskor áthajolhat a dobóvonalon, de mindkét lábának a dobóval mögött kell maradnia. A dobóvonal hátsó fala és a tábla felülete közti dobási távolság 2,37 méter. A puha hegyű darts esetében ez a távolság 2,44 méter.

További kritérium, hogy a bull és a dobóvonal közti átló hossza acélhegyű darts esetében 2,93 méter. Ezzel a méréssel könnyedén meghatározható, hogy a dobófelület szintben van-e.

A BDO szabályai szerint a nők ugyanolyan távolságról dobnak, mint a férfiak, ugyanakkor kisebb helyi versenyeken ez a távolság 2,3 méterre mérsékelhető.

Kapcsolódó termékek
Salta Match darts nyíl

Salta Match darts nyíl

Raktáron
3 490 Ft

Salta 3 db-os darts nyíl

Salta 3 db-os darts nyíl

Raktáron
1 200 Ft

Menu
Fel