A darts nyíl - kialakítás, súly, hogyan válasszak?

A darts nyilak kialakítása, maximális súlya, a hegytípusok a forgó szár szerepe és a stabilizáló tollak fontossága. Minden megtalálsz ebben a cikkben, amit a darts nyílról tudni kell. A darts nyíl - kialakítás, súly, hogyan válasszak?

A darts nyíl - kialakítás, súly, hogyan válasszak? cikk A dobónyíl súlya legfeljebb 50 gramm lehet. A darts hegye készülhet rézből (ez a legolcsóbb anyag), nikkel és ezüst ötvözetből vagy volfrámból (ez a legdrágább). A szár műanyagból vagy kemény alumíniumból készül. A levehető és cserélhető tollak kemény nejlonból vagy hajlékony műanyagból készülnek.

Egyéni ízlés kérdése, hogy kemény (volfrám) vagy puha hegyet használ a játékos. A szár középső részén körkörös barázdák találhatók, ezek stabilizálják a repülést és jó fogást adnak a dartson.

Egyes dartsok szára röpülés közben forog. Ez ugyan nem teszi pontosabbá repülésüket, de a táblán közelebbi találatokat enged, mert a darts nyíl tollai elfordulva könnyebben becsúszhatnak a már táblában álló nyilak közé. Merev kialakítással a nyíl visszapattanásának lehetősége nagyobb.

A darts tollas vége négy farokfelületből áll, melyek 90 fokos szögben állnak egymáshoz képest.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter