5 tipp boxzsák vásárláshoz

Boxzsákot szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyen zsákot vegyél? A következő cikkünkben leírjuk, hogy miket kell figyelembe venni boxzsák vásárlásánál. 5 tipp boxzsák vásárláshoz

5 tipp boxzsák vásárláshoz cikk 1. A boxzsák típusa

A boxzsákok különböző típusúak lehetnek. Vannak a hagyományos, "lógó" boxzsákok, és vannak a talpas, álló boxzsákok.

A hagyományos boxzsákok alakja is különböző lehet, mint például: hajlított boxzsák, három az egyben boxzsák, thai-box boxzsák, henger alakú boxzsák, csepp formájú boxzsák, stb. A bokszzsák formája függ a gyakorolni kívánt technikától. Az álló boxzsákok lehetnek talpas kialakításúak vagy felfújható, fitnesz álló bokszzsákok.

A boxzsák kiválasztásánál az első kérdés, hogy milyen technikákat szeretnél a zsákon gyakorolni.

Box technikákra egy rövidebb, hagyományos zsák megfelelő, felütések, horgok gyakorlására a henger alakú, vagy csepp formájú zsákok a jók. Ütő és rúgó technikákra a hosszabb, súlyosabb, hagyományos boxzsákokat ajánljuk. A térd és a comb rúgások edzésére a speciális, thai-box zsák a legmegfelelőbb.

Ha nincs lehetőséged a lakásban a boxzsákot a plafonba, vagy a gerendába erősíteni, akkor neked egy álló boxzsákra van szükséged. Ezeknek a zsákoknak a talpa vízzel, vagy homokkal vannak töltve. Mind ütő-, mint rúgó technikák gyakorlására alkalmasak. Fitnesz-box edzésekhez ajánljuk a felfújható álló boxzsákokat. ( A talprész itt is vízzel, vagy homokkal tölthető. )

2., A boxzsák súlya

A box zsák súlya a boxzsák ellenálló képességét (kilengését) befolyásolja. Minél nehezebb egy zsák, annál kevésbé leng ki a gyakorlásnál. Általános szabály, hogy a tömeged (kb.) felével legyen egyenlő a boxzsák súlya. Én például 84 kg vagyok így egy 45 kg-os vagy 35 kg-os boxzsák a megfelelő számomra. És mivel rúgó technikákat is gyakorolnék a zsákon, így a 45 kg-os zsákot választanám.

A box zsák súlya a felfogatásának helyétől (plafon, fagerenda teherbírásától) is függ. Ezért nem minden esetben engedhetjük meg a nehéz box zsákot. A zsák kiválasztásánál erre is gondolj.

3., Bőr vagy műbőr boxzsák

Választhatsz bőrből vagy műbőrből (vinyl ponyva) készült boxzsákot. A bőr bokszzsákok a legjobb minőségűek, ezért ezeknek a leghosszabb az élettartamuk. Természetesen ez a boxzsák árában is mutatkozik. (kb. 30.000 Ft-tól indulnak)

Manapság a műbőr zsákok is kielégítik a professzionális, valamint a hobbi szintű zsákolással szemben támasztott igényeket.

4. A boxzsák felfogatása

Legtöbb esetben a megvásárolt zsákhoz láncot is adnak. Ha nincs hozzá, akkor bármelyik barkácsáruházban beszerezhető a boxzsákhoz a lánc. Arra kell figyelni, hogy a lánc felszerelésénél mindegyik oldalon ugyanannyi láncszem legyen.

Ahogy azt már az első pontban említettük, a hagyományos boxzsákok a plafonról vagy gerendáról lógnak lefelé. A zsákok felfogatásánál szükséged lesz: forgókampóra vagy speciális boxzsák tartó szerkezetre. A forgókamót bármelyik barkácsáruházba meg tudod venni. A boxzsák tartót direkt erre a célre fejlesztették ki, megvásárolhatod üzletünkben.

A forgókampót, vagy boxzsák tartót fogod a gerendába, vagy a plafonba erősíteni. A boxzsák felfüggesztése előtt mindenképpen próbáld ki a kampó teherbírását.

Amit még érdemes beszerezned, az egy karabiner, a zsák gyorsabb mozgathatósága érdekében. A boxzsák kampóra felrakásánál illetve a kampóról levételénél jól jön ez a kis egyszerű szerkezet.

5. Töltött vs. töltetlen boxzsák

A töltőanyag biztosítja a boxzsák megfelelő keménységét. A nem megfelelő töltőanyagtól a zsák vagy túl kemény, vagy túl puha lesz, ami balesetveszélyes lehet.

Legtöbb helyen töltött boxzsákot árulnak. Ez azt jelenti, hogy már fel van töltve a boxzsák belseje. Ezt a fajtát javaslom, mert ezzel már nem kell a töltéssel külön foglalkoznod.

Ha mégis a töltetlen boxzsák mellett döntesz, akkor a legjobb töltőanyag a rongy. (pamut vagy polyester anyagok). A lényeg, hogy a töltő anyag egészen a boxzsák tetejéig tartson. Érdemes a boxzsák megtöltése után 1 héttel ismét feltölteni a lenyomódott töltő anyagot. Minél keményebb egy boxzsák, annál jobban erősíti a csuklót és az öklöt.

Soha ne töltsd meg a zsákot, homokkal, kővel vagy más kemény anyaggal, mert balesetveszélyes lehet.

+ 1 tipp Használj zsákoló kesztyűt!

Miután sikerült kiválasztani és felfogatni az új boxzsákunkat, elkezdhetjük püfölni. No de mit vegyünk fel a kezünkre? Mindenképpen valamit fel kell húzni, mert különben a boxzsák "ledarálja" a bőrt a kezünkről.

A legjobb megoldás a zsákolókesztyű használata. Érdemes ezt is a boxzsák vásárlásánál belekalkulálni az árba. Soha ne zsákolj a boxkesztyűddel (edzőkesztyűddel), mert hamar tönkremegy. Többet erről a témáról a boxkesztyű cikkben olvashatsz.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter