A boxzsák helyes felszerelése

A boxzsák helyes felszerelése lényeges a későbbi zsákoló edzéseknél. A rosszuk felfogatott boxzsák balesetveszélyes és az edzést is csak korlátozottan lehet rajta végezni. Milyen szempontokat kell figyelembe venni a boxzsák felfüggesztése előtt?
A boxzsák helyes felszerelése

Miután megvásároltad boxzsákodat, első és legfontosabb teendő a megfelelő helyszín megválasztása. Lehetőségedhez mérten szobába, vagy pincébe történő felszerelésnél figyelembe kell venned a zsák hosszát, súlyát, valamint azt a körülményt, hogy a zsákoló edzés némi zajjal (pufogással) jár. Ha plafonba, vagy oldalsó falra fogatod, nagyon fontos, hogy elbírja a zsák súlyát!

Fontos még a megfelelő tipli és csavar kiválasztása! Értelemszerűen betonba való felfogatás esetén beton dűbel és az ehhez való csavarra van szükséged. Téglába, vagy fagerendába történő felszerelésnél javasolt a hosszabb csavar! Álmennyezetnél az oldalsó fal, vagy az álmennyezet megbontása jöhet szóba. Álmennyezetre nem szabad felfogatni! Kicsit macerás, de ott is megoldható a boxzsák felfogatás.

Régi építésű ház esetében lényeges a megfelelő tipli és kellő hosszúságú csavar a szereléshez. Ebben az esetben mindenképpen a plafon gerendáját kell megkeresni és abba rögzíteni a boksz zsák tartócsavarjait.

A zsákoló edzés természetesen helyigényes, akkor ideális az edzésre használt szoba mérete, ha edzés közben körbe tudod mozogni a zsákot, és lazán elférsz, ha ütni, vagy rúgni szeretnéd. Amennyiben csak boxolnánk a zsákon, akkor elegendő az ütőtávolság, ez körülbelül 1,5 m-es kört jelent a zsák ütőfelületétől számítva. Oldalsó falra szerelt boksz zsák esetén nincs lehetőséged körbemozogni, ilyenkor a zsák két oldalán is legyen legalább 1,5 m-es hely, mivel a zsák használata során kileng.

A kiválasztott helyiség belmagassága akkor megfelelő, ha legalább a zsák hossza, plusz fél méter magasság áll rendelkezésedre. Amennyiben csak ütőedzésre használod, úgy szereld fel, hogy a zsák alja körülbelül a csípőcsontodnál lógjon. Ütő-rúgó edzés esetén pedig a boxzsák alja a térd magasságodig érjen. Extra zsák tartó lánccal vagy a lánc rövidítésével állíthatod a magasságát. Érdemes karabinert is használni, ami megkönnyíti a zsák magasságának beállítását.

Gyermekek részére vásárolt boxzsákot hintakampóval, megítélésed szerint az ajtófélfába is lehet rögzíteni. Ebben az esetben kizárólag könnyűsúlyú zsákot vásárolj, amit az ajtófélfa még megtart!

Amint kiválasztottad a minden szempontból ideális helyszínt, valamint a fentiek figyelembe vételével felszerelted boksz zsákodat, kezdődhet is az edzés.
Kellemes időtöltést, jó sportolást kívánunk!

Kapcsolódó termékek
Lánc

Lánc, 1 méter

Raktáron
990 Ft

AkcióGreen Hill boxzsák tartó falikar

AkcióGreen Hill boxzsák tartó falikar, max 25 kg-ig

Menu
Fel