A boxring méretei

A szabványos boxring méretei, a ringkötelek hossza, a padló anyaga és a sarkok elhelyezkedése. Mekkora a hivatalos boxring mérete? A boxring méretei

A boxring méretei cikk A ring kifejezés azoknak az időknek az emlékét őrzi, amikor a meccseket még csak egy porba húzott körön belül játszották le. A modern ring emelvényen található. Alakja négyzet, minden sarkán egy-egy oszloppal, melyek között négy párhuzamos kötél húzódik körbe, fordító kapcsokkal rögzítve.

A szabványos ring oldalai 4,9 - 6,7 méter hossz közöttiek lehetnek, ezen kívül van még egy 60 cm széles sáv, az úgynevezett apron. Maga az emelvény 90 - 120 cm magasan van a föld felett, az oszlopok körülbelül 1,5 méter magasak.

A ringet körbefutó ringkötelek körülbelül 2,5 cm vastagok, minden sarokban oszlop tartja őket 45 cm, 75 cm, 110 cm és 140 cm magasságban. A ring padlója körülbelül 2,5 cm vastag párnázott filc, legfelső rétege kifeszített vászon, amelyen általában a támogatók és egyesületek reklámjai láthatók.

Mindkét küzdő félnek saját sarka (az egyik a kék, a másik a piros) van, egymással átellenben, ahova a menetek szünetében visszavonulhatnak. A másik két sarok a semleges terület. A bunyóst akkor küldik a fehér sarokba, ha leütés, vagy olyan esemény történt, amelynek kielemzése hosszabb időt igényel a bíróktól.

A vezetőbírónak öt pontozóbíró és egy időmérő segít, de csak a vezetőbíró állíthatja meg a küzdelmet. Amatőröknél a mérkőzésvezetőnek öt pontozóbíró segít, a profiknál csak három dolgozik. Minden ökölvívónak van egy edzője, egy segédedzője és a profiknál egy, a sérüléseket kezelő segítője (cutman).
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter