5 tipp boxkesztyű vásárlásához

Boxkesztyűt szeretnél vásárolni? De nem tudod, hogy milyen kesztyűt vegyél? A megfelelő boxkesztyű kiválasztása 5 lépésben.
5 tipp boxkesztyű vásárlásához

1.) A boxkesztyű súlya

Az első dolog a boxkesztyű súlyának kiválasztása. A boxkesztyű súlyát unciában (oz) mérik. Lehet kapni 6 oz, 8 oz, 10 oz, 12 oz, 14 oz és 16 oz boxkesztyűket. A méretet a boxkesztyű oldalán megtalálod.

Gyerekeknek a 4 oz, 6 oz vagy 8 oz, hölgyeknek a 8 oz vagy 10 oz boxkesztyűt ajánlom.

Junioroknak, felnőtteknek a 10 oz kesztyűt javaslom, mert azzal később versenyezhetnek is (ez a versenyzésre előírt súly).

Edzéshez 10 oz, 12 oz, 14 oz és 16 oz boxkesztyűk közül válogathatsz. Minél nehezebb a boxkesztyű, annál "keményebb" vele az edzés. A nehezebb boxkesztyű jobb izomzatot követel.

2.) A boxkesztyű mérete

Mivel a boxolók kézfeje eltérő méretű, ezért a boxkesztyűk belső mérete is különbözik. (a boxkesztyű súlyától függetlenül) Ez azt jelenti, hogy pl. két 10 oz boxkesztyű között méretbeli különbségek vannak. Az egyik szűkebb a kezedre míg a másik jó.

Ezért mielőtt megveszed a boxkesztyűt, feltétlenül próbáld fel! Vidd magaddal a bandázsodat a kesztyű vásárláshoz és a fáslizott kezedre próbáld fel a boxkesztyűket!

A boxkesztyű akkor jó, ha a kezedet ökölbe szorítva nem "lötyög" rajta, de nem is szorítja el a kezed. Érdemes mindegyiket felpróbálni és a számodra kényelmesebbet választani.

3.) Tépőzáras vs. fűzős boxkesztyű

Manapság a legtöbb helyen tépőzáras boxkesztyűt használnak.
Én is ilyen kesztyűket javaslom a gyors fel- és levétele miatt. A tépőzáras boxkesztyűt egyedül is fel tudod venni, míg a fűzősnél kell valaki, aki segít.

A fűzős kesztyű előnye, hogy jobban meg lehet húzni a kezeden, viszont a fűzőt mindenképpen le kell ragasztani, mivel balesetveszélyes lehet.

4.) A boxkesztyű színe

A boxkesztyű színének kiválasztásánál arra figyelj, hogy a komolyabb versenyeken, a versenyszabályzatban megkövetelik a hivatalos, szabványos (kék-fehér, piros-fehér) színű kesztyű használatát.

Ha csak edzésen (háziversenyeken) használod majd a kesztyűt, akkor teljesen mindegy, hogy milyen színű a kesztyű. Személy szerint a pirosra voksolok, mert azon nem látszik a vér. :)

5.) Bőr vagy műbőr boxkesztyű

Választhatsz bőr vagy műbőr boxkesztyűt. A bőr boxkesztyűk általában drágábbak, mint a műbőr társaik. Viszont ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobbak is. Manapság már jó minőségű műbőr boxkesztyűket is lehet kapni.

Persze az ár mutatja a boxkesztyű minőségét, kidolgozását és strapabíróságát. Mindenkit óva intek az olcsó, gagyi PU boxkesztyűktől. Személy szerint a bőr boxkesztyűre voksolok.

+ 1 tipp

A boxkesztyűt az edzőpartnered és saját kezed védelmére találták ki. Lehet a boxkesztyűn spórolni (olcsó, gagyi kesztyűt venni), de nem éri meg. Szerintem senkinek sem hiányzik egy csukló-, vagy orrtörés.

Kapcsolódó termékek
AkcióPredator gyerek boxkesztyű, fekete

Benlee Rodney rózsaszín boxkesztyű

Benlee Evans boxkesztyű

Menu
Fel