5+1 tuti tipp a boxkesztyű ápolásához

Sok hasznos infó a boxkesztyű ápolásáról. Hogyan tisztítsuk boxkesztyűnket? Hogyan növeljük meg boxkesztyűnk élettartamát? A boxkesztyű kiszárításának módjai és mi az amit nem szabad a boxkesztyűvel csinálni. 5+1 tuti tipp a boxkesztyű ápolásához

5+1 tuti tipp a boxkesztyű ápolásához cikk 1. Az edzés után mindig szellőztesd ki a boxkesztyűdet!

Az edzés közben a kezünk beleizzad a boxkesztyűnkbe. Ha a boxkesztyű folyton nedves az izzadságtól, akkor elszaporodnak benne a gombák, amitől kellemetlen, büdös lesz a boxkesztyű belseje. Ezért minden edzés után hagyd kiszáradni a boxkesztyűdet! Soha ne maradjon az izzadt, nedves boxkesztyű az edzőtáskádban. A folyton nedves boxkesztyű gyorsan tönkremegy.

2. Mindig használj bandázst, ha boxkesztyűben edzel!

A bandázs védi a csuklódat és az ujjaidat a sérülésektől és növeli a boxkesztyűd élettartamát, mivel magába szívja az izzadságot. Edzés után a bandázst is szárítsd meg és érdemes hetente legalább egyszer kimosni!

3. Ne használd a boxkesztyűt zsákolásra!

Erre a célra vannak a zsákoló kesztyűk. A boxzsáktól a boxkesztyű belső anyaga eldeformálódik, összenyomódik, amitől a boxkesztyű balesetveszélyes lesz. A boxzsák püfölésétől a boxkesztyű külső borítása és a varrás is könnyen szétszakadhat.

4. A boxkesztyű ápolása

Havonta egyszer testápolóval vékonyan kend be a bőr (csak bőrnél!) boxkesztyűdet. Ez megnöveli a külső borítás élettartamát. (Kevésbé repedezik fel a bőr.) Műbőr kesztyűnél enyhén vizes ronggyal, majd szárazzal töröld át a boxkesztyűt.

5. A boxkesztyű szárítása. Amit tilos csinálni!

Soha ne rakd a kesztyűdet radiátorra vagy a tűző napra! ("Ott majd úgyis gyorsan kiszárad...") A magas hőmérséklet miatt a bőr és műbőr boxkesztyűk tönkremennek!

+1 tipp a boxkesztyű ápolásához

Soha ne próbáld a boxkesztyűdet mosógépben vagy lavorban kimosni, mert tönkreteszi a kesztyűt. Sose rakd a szárítóba, mosógépbe, mikróba vagy sütőbe! :) Hajszárító is kizárva!
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter