5+1 tuti tipp a boxkesztyű ápolásához avagy a hosszú boxkesztyű-élet titka!

Sok hasznos infó a boxkesztyű ápolásáról. Hogyan tisztítsuk boxkesztyűnket? Hogyan növeljük meg boxkesztyűnk élettartamat? A boxkesztyű kiszárításának módjai és mi az amit nem szabad a boxkesztyűvel csinálni.
5+1 tuti tipp a boxkesztyű ápolásához avagy a hosszú boxkesztyű-élet titka!

1. Az edzés után mindig szellőztesd ki a boxkesztyűdet!

Az edzés közben a kezünk beleizzad a boxkesztyűnkbe. Ha a boxkesztyű folyton nedves az izzadságtól, akkor elszaporodnak benne a gombák, amitől kellemetlen, büdös lesz a boxkesztyű belseje. Ezért minden edzés után hagyd kiszáradni a boxkesztyűdet! Soha ne maradjon az izzadt, nedves boxkesztyű az edzőtáskádban. A folyton nedves boxkesztyű gyorsan tönkremegy.

2. Mindig használj bandázst, ha boxkesztyűben edzel!

A bandázs védi a csuklódat és az ujjaidat a sérülésektől és növeli a boxkesztyűd élettartamát, mivel magába szívja az izzadságot. Edzés után a bandázst is szárítsd meg és érdemes hetente legalább egyszer kimosni!

3. Ne használd a boxkesztyűt zsákolásra!

Erre a célra vannak a zsákoló kesztyűk. A boxzsáktól a boxkesztyű belső anyaga eldeformálódik, összenyomódik, amitől a boxkesztyű balesetveszélyes lesz. A boxzsák püfölésétől a boxkesztyű külső borítása és a varrás is könnyen szétszakadhat.

4. A boxkesztyű ápolása

Havonta egyszer testápolóval vékonyan kend be a bőr (csak bőrnél!) boxkesztyűdet. Ez megnöveli a külső borítás élettartamát. (Kevésbé repedezik fel a bőr.) Műbőr kesztyűnél enyhén vizes ronggyal, majd szárazzal töröld át a boxkesztyűt.

5. A boxkesztyű szárítása. Amit tilos csinálni!

Soha ne rakd a kesztyűdet radiátorra vagy a tűző napra! ("Ott majd úgyis gyorsan kiszárad...") A magas hőmérséklet miatt a bőr és műbőr boxkesztyűk tönkremennek!

+1 tipp a boxkesztyű ápolásához

Soha ne próbáld a boxkesztyűdet mosógépben vagy lavorban kimosni, mert tönkreteszi a kesztyűt. Sose rakd a szárítóba, mosógépbe, mikróba vagy sütőbe! :) Hajszárító is kizárva!

Kapcsolódó termékek
Benlee Rockland boxkesztyű

Benlee Big Bang fűzős bőr boxkesztyű, piros

Adidas Speed 75 boxkesztyű, rózsaszín

Menu
Fel