A birkózó szőnyeg mérete

Milyen jelölései vannak egy hivatalos méretű birkózó szőnyegnek? Mekkorák a méretei és milyen jelölései vannak? A következő cikkben megtalálod a választ a kérdésekre. A birkózó szőnyeg mérete

A birkózó szőnyeg mérete cikk A birkózásra szolgáló küzdőteret az ábra szerinti jelzésekkel kell ellátni. A gumiborítású talaj nem emelkedhet ki jobban a környezetéből, mint 1,1 méter. Az egymással ellentétes sarokban vörös és kék háromszögek jelzik, hogy honnan kell megkezdeniük a versenyzőknek a mérkőzést. Az összecsapásokat egy mérkőzésvezető vezeti, ő a birkózók mellett, a szőnyegen foglal helyet, így közelről értékelheti az eseményeket.

A birkózó szőnyeg mellett, annak egyik oldalán a pontozó, míg a szőnyeg túlsó oldalán a zsűrielnök foglal helyet: ők mindketten megállíthatják a küzdelmet, ha olyan szabálytalanságot látnak, ami elkerülte a mérkőzésvezető figyelmét. A zsűrielnök szavazata akkor dönt, ha a mérkőzésvezető és a bíró nincsenek azonos véleményen.

A menet úgy kezdődik, hogy a versenyzők a belső körön kívül felállnak egymással szemben. A pontozó rögzíti a maga által adott és a mérkőzésvezető által jelzett pontokat is. A verseny rendezésére használatos szőnyeg 5 cm vastag, rugalmas, ütést csillapító szivacsból készül. Ezt csúszásgátló, antisztatikus tulajdonságú PVC borítás takarja.

A bírók megállíthatják a mérkőzést, ha bármelyik versenyző elhagyja a küzdőteret illetve a zónát. A birkózókat egy 1 méter széles körsáv (a zóna) figyelmezteti arra, hogy a küzdőterület széle felé közelednek. A küzdelem itt is folytatódhat, de innen már nem lehet új akciókat indítani. A mérkőzésvezető egyik csuklóján vörös, a másikon kék szalagot visel, a birkózók által szerzett pontokat megfelelő kezeknek fenntartott ujjaival jelzi.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter