A birkózó szőnyeg mérete

Milyen jelölései vannak egy hivatalos méretű birkózó szőnyegnek? Mekkorák a méretei és milyen jelölései vannak? A következő cikkben megtalálod a választ a kérdésekre.
A birkózó szőnyeg mérete

A birkózásra szolgáló küzdőteret az ábra szerinti jelzésekkel kell ellátni. A gumiborítású talaj nem emelkedhet ki jobban a környezetéből, mint 1,1 méter. Az egymással ellentétes sarokban vörös és kék háromszögek jelzik, hogy honnan kell megkezdeniük a versenyzőknek a mérkőzést. Az összecsapásokat egy mérkőzésvezető vezeti, ő a birkózók mellett, a szőnyegen foglal helyet, így közelről értékelheti az eseményeket.

A birkózó szőnyeg mellett, annak egyik oldalán a pontozó, míg a szőnyeg túlsó oldalán a zsűrielnök foglal helyet: ők mindketten megállíthatják a küzdelmet, ha olyan szabálytalanságot látnak, ami elkerülte a mérkőzésvezető figyelmét. A zsűrielnök szavazata akkor dönt, ha a mérkőzésvezető és a bíró nincsenek azonos véleményen.

A menet úgy kezdődik, hogy a versenyzők a belső körön kívül felállnak egymással szemben. A pontozó rögzíti a maga által adott és a mérkőzésvezető által jelzett pontokat is. A verseny rendezésére használatos szőnyeg 5 cm vastag, rugalmas, ütést csillapító szivacsból készül. Ezt csúszásgátló, antisztatikus tulajdonságú PVC borítás takarja.

A bírók megállíthatják a mérkőzést, ha bármelyik versenyző elhagyja a küzdőteret illetve a zónát. A birkózókat egy 1 méter széles körsáv (a zóna) figyelmezteti arra, hogy a küzdőterület széle felé közelednek. A küzdelem itt is folytatódhat, de innen már nem lehet új akciókat indítani. A mérkőzésvezető egyik csuklóján vörös, a másikon kék szalagot visel, a birkózók által szerzett pontokat megfelelő kezeknek fenntartott ujjaival jelzi.

Kapcsolódó termékek
1-es piros birkózó mez

1-es kék birkózó mez

XL-es kék birkózó mez

Menu
Fel