A baseball felszerelések

A baseball játékhoz különböző sportszerekre van szükség, mint például a labda az ütő vagy a fogó kesztyű.
A baseball felszerelések

A fából vagy fémből készült sima baseball ütő fokozatosan vékonyodik a nyél felé, súlya 0,9 kg körüli. A labdát az ütő legvastagabb (sweetspot) részével a legjobb eltalálni, mert így nyerhető a legtöbb energia. Az ütő legvastagabb részét dobnak nevezik, és ezt használják ütésre.

A dob és a nyél közti rész az ütő legvékonyabb része. A dob, amelyet a jobb fogás érdekében gumival vagy szövettel borítanak, a nyél felé elvékonyodik. A szélesebb gomb a nyél végén megakadályozza, hogy az ütő kicsússzon a játékos kezéből.

A védekező játékosoknak bőrkesztyűk könnyítik meg a labda elkapását. A kesztyű mérete a játékos pozíciójától függ. A belső védőjátékosok kesztyűje legfeljebb 21,3 cm lehet. A belső védőjátékosok kisebb kesztyűje megkönnyíti, hogy a labdát gyorsan kivegyék, így egyből tudják is dobni azt.

Valamennyi mezőjátékos kesztyűje jól kipárnázott, hogy védje az ujjakat. A fogónak a többitől eltérő kesztyűjük van, mivel ők közvetlenül a dobott labdát kapják el, egy-egy mérkőzésen 200-300 labdát.

A labda magja gumiból és parafából készül, amit vörös pamutfonallal vonnak be, majd a labdát két bőrcsíkkal borítják, és további vörös pamutfonallal szorosan összeöltik. A labda átmérője körülbelül 7,5 cm.

Kapcsolódó termékek
Gyerek baseball ütő

Fa baseball ütő

Fa baseball ütő, 80 cm

Raktáron
5 990 Ft

Menu
Fel