A bandázs felkötése

Mi a bandázs? Milyen bandázst vegyek? A bandázs típusai, méretei. Hogyan kell a bandázst felkötni? A box fásli használatának előnyei... A bandázs felkötése

A bandázs felkötése cikk A bandázs, más néven fásli vagy kézifásli, egy 2-5 méter hosszú, kb 5 cm széles szalag, amelynek egyik végén tépőzár, másik végen hurok található a hüvelykujj behelyezésére.

A bandázst küzdősportoknál használják a kézfej és a csukló védelmére, valamint a nedvszívó képessége miatt a kesztyűd is hosszabb életű lesz.

A hivatalos versenyeken kötelező a bandázs használata.

A bandázs mérete:
hossza: 2 m - 5 m
szélessége: kb. 5 cm

A bandázs típusai:
- rugalmas bandázs (gumis)
- merev bandázs

A bandázs használatának előnyei:

- elsősorban a csukló védelmére találták ki. Kezdőknek feltétlenül ajánlott a box bandázs használata, amíg nem sajátítják el a megfelelő ütési technikát.
- a boxkesztyűbe beleizzad az ember keze, amit a bandázs használatánál a fásli magába szív, így a boxkesztyű élettartama hosszabb lesz. (A bandázst egyszerűen ki lehet mosni.)

Ne felejtsétek el, hogy a bandázs használata nem helyettesíti a csukló kellő bemelegítését.

Milyen bandázst vegyek?

Kezdetben a merev bandázs javasolt, mert azt könnyebb feltekerni, illetve ennek a legjobb a nedvszívó képessége.(100 % pamut) A kezdőknek a nagyobb védelem miatt ajánlott a hosszabb (3 méter) bandázs vásárlása.

Ti mondtátok:
...bandázs nélkül kesztyűztem, és mind a két csuklóm meghúzódott...
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter