Amerikai foci védőfelszerelés

Milyen védőfelszerelések kellenek az amerikai focihoz? Az amerikai footballnál a test minden részét védeni kell a támadó ellenféltől vagy a mellkasnak repülő labdától. De mik azok a védőfelszerelések, amik elengedhetetlenek ennél a sportnál. Amerikai foci védőfelszerelés

Amerikai foci védőfelszerelés cikk Az amerikai futball full-kontakt sport. A test minden részét védeni kell a támadó ellenféltől vagy a mellkasnak repülő labdától. A látványos összefejelések gyakoriak, de a komoly sérülések ritkák. A felszerelés legfontosabb darabja a béléssel, állszíjjal és arcmaszkkal ellátott sisak, amely az arcot védi a véletlen ütésektől. A legtöbb játékos fogvédőt is visel.

A játékosok testpáncélja kölcsönzi nekik a csúcssúlyos megjelenést. A puha válltömések felett kemény műanyag váll-lapok nyelik el az erős ütéseket. A pozíciójuktól függően más bélést viselnek a játékosok a speciális sérülések ellen. A sorjátékosok kesztyűt is hordanak, amely védi a kezüket a sisak és a váll-lapok közé való beszoruláskor.

A különféle védőbélések viselése engedélyezett, amelyek mindegyike meghatározott testrészt véd. Habfonal bélésű gallér övezi a nyakat, ez akadályozza meg a fej hátracsapódását ütközésekkor. Szoros karvédők párnázzák ki az alsókart és védik az esetleges sérülésektől.

A sisak a külső vázból, a maszkból és az állszíjból áll. Belül légtömlők védik a lecsúszástól. Az irányító sisakjában gyakran távbeszélő is található, amelyen keresztül játékot kér és megbeszéli a taktikát az edzőkkel.

A válltömések védik a vállat és a mellkast. A külső váz kemény műanyagból készül, a belső részt habbal bélelik ki, hogy kényelmes legyen. A bélést szíjakkal és csatokkal erősítik fel. A csípővédő bélések a mezőnyben elfoglalt pozíciótól függően változatos alakúak és stílusúak. A játékosoknak egyúttal többlet védelmet is nyújtanak a sérülések ellen.

A combpárnák erősen védik a súlyos ütközéseknek kitett combokat. A térdvédőnél merev lemezek illeszkednek a sportszáron lévő zsebbe, hogy elnyeljék a térdre eső ütközéseket.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter