Amerikai foci védőfelszerelés

Milyen védőfelszerelések kellenek az amerikai focihoz. Az amerikai footballnál a test minden részét védeni kell a támadó ellenféltől vagy a mellkasnak repülő labdától. De mik azok a védőfelszerelések, amik elengedhetetlenek ennél a sportnál.
Amerikai foci védőfelszerelés

Az amerikai futball full-kontakt sport. A test minden részét védeni kell a támadó ellenféltől vagy a mellkasnak repülő labdától. A látványos összefejelések gyakoriak, de a komoly sérülések ritkák. A felszerelés legfontosabb darabja a béléssel, állszíjjal és arcmaszkkal ellátott sisak, amely az arcot védi a véletlen ütésektől. A legtöbb játékos fogvédőt is visel.

A játékosok testpáncélja kölcsönzi nekik a csúcssúlyos megjelenést. A puha válltömések felett kemény műanyag váll-lapok nyelik el az erős ütéseket. A pozíciójuktól függően más bélést viselnek a játékosok a speciális sérülések ellen. A sorjátékosok kesztyűt is hordanak, amely védi a kezüket a sisak és a váll-lapok közé való beszoruláskor.

A különféle védőbélések viselése engedélyezett, amelyek mindegyike meghatározott testrészt véd. Habfonal bélésű gallér övezi a nyakat, ez akadályozza meg a fej hátracsapódását ütközésekkor. Szoros karvédők párnázzák ki az alsókart és védik az esetleges sérülésektől.

A sisak a külső vázból, a maszkból és az állszíjból áll. Belül légtömlők védik a lecsúszástól. Az irányító sisakjában gyakran távbeszélő is található, amelyen keresztül játékot kér és megbeszéli a taktikát az edzőkkel.

A válltömések védik a vállat és a mellkast. A külső váz kemény műanyagból készül, a belső részt habbal bélelik ki, hogy kényelmes legyen. A bélést szíjakkal és csatokkal erősítik fel. A csípővédő bélések a mezőnyben elfoglalt pozíciótól függően változatos alakúak és stílusúak. A játékosoknak egyúttal többlet védelmet is nyújtanak a sérülések ellen.

A combpárnák erősen védik a súlyos ütközéseknek kitett combokat. A térdvédőnél merev lemezek illeszkednek a sportszáron lévő zsebbe, hogy elnyeljék a térdre eső ütközéseket.

Kapcsolódó termékek
Shield kétkomponenses fogvédő

Shock Doctor Gel Max fogvédő, rózsaszín

AkcióPredator duplasoros melegvizes fogvédő

Menu
Fel