Acélhegy vagy műanyag hegy

Mikor használunk acélhegyű és mikor műanyag hegyű darts nyilat. A következő cikkben leírjuk, hogy melyik darts táblához melyik hegyű nyilat lehet használni. Acélhegy vagy műanyag hegy

Acélhegy vagy műanyag hegy cikk Míg a fémhegyű nyilakat sörtés tábláknál használják, addig a puha hegyű nyilakkal inkább elektronikus dártstáblán játszanak. Utóbbi darts tábla jellegzetessége, hogy több ezer apró lyukból áll, ezek tetszik lehetővé a nyíl becsapódását. Léteznek azonban a sörtés táblák között is elektronikus változatok, melyek alkalmasak a fémnyilak használatára, ám ezek jóval kevésbé elterjedtek.

A legtöbb fémhegyű dart esetében a nyíl egybeolvad a törzzsel, de kaphatóak olyan nyilak is, amelyek hegye flexibilisen működik, vagy menetes kialakítású. A darts hegy flexibilis működése lehetővé teszi, hogy hosszanti irányban néhány millimétert elmozduljon.

Mindezt az indokolja, hogy amennyiben a játékos a szektorok közötti dróthálót találja el, a minimális elmozdulásnak köszönhetően a törzs ilyenkor is belenyomja a nyilat a táblába, ahelyett, hogy lepattanna róla.

A puha hegyek menetesen illeszkednek a törzshöz, ez teszi lehetővé, hogy a hegyeket kicseréljék, amennyiben azok elhajlanak vagy eltörnek. A menetes, fémből készült hegyek szintén hozzáférhetőek azok számára, akik egyaránt játszanak fém- és puha heggyel.
Menu
Fel Szafari Sport Kft. Sportboltunk fő profiljai a különböző küzdősport és fitnesz felszerelések. Üzletünkben több mint 55 féle boxkesztyű, 30 féle boxzsák, 15 féle zsákoló kesztyű, különböző fogvédő és sípcsontvédő, bandázs és fejvédők közül választhat. A fitnesz felszerelések kínálatából nem hiányozhat a fa hulahopp karika, ugrálókötél és a szauna ruha sem. 1042 Budapest, Árpád út 45. Mo-Fr 10:00-18:00 Sa 10:00-13:00 $0 - $000 HUF Benlee, Everlast, Green Hill, Adidas, Top Ten, Predator, Hayashi, Shock Doctor 1995 boxkesztyű, boxzsák, fogvédő, bandázs, fejvédő, boxnadrág, boxtrikó Cash, Credit Card 13720320-2-41 06 1 788-4094 info@szafarisport.hu Szafari Sport Kft. üzlet Facebook Twitter