Acélhegy vagy műanyag hegy

Mikor használunk acélhegyű és mikor műanyag hegyű darts nyilat. A következő cikkben leírjuk, hogy melyik darts táblához melyik hegyű nyilat lehet használni.
Acélhegy vagy műanyag hegy

Míg a fémhegyű nyilakat sörtés tábláknál használják, addig a puha hegyű nyilakkal inkább elektronikus dártstáblán játszanak. Utóbbi darts tábla jellegzetessége, hogy több ezer apró lyukból áll, ezek tetszik lehetővé a nyíl becsapódását. Léteznek azonban a sörtés táblák között is elektronikus változatok, melyek alkalmasak a fémnyilak használatára, ám ezek jóval kevésbé elterjedtek.

A legtöbb fémhegyű dart esetében a nyíl egybeolvad a törzzsel, de kaphatóak olyan nyilak is, amelyek hegye flexibilisen működik, vagy menetes kialakítású. A darts hegy flexibilis működése lehetővé teszi, hogy hosszanti irányban néhány millimétert elmozduljon.

Mindezt az indokolja, hogy amennyiben a játékos a szektorok közötti dróthálót találja el, a minimális elmozdulásnak köszönhetően a törzs ilyenkor is belenyomja a nyilat a táblába, ahelyett, hogy lepattanna róla.

A puha hegyek menetesen illeszkednek a törzshöz, ez teszi lehetővé, hogy a hegyeket kicseréljék, amennyiben azok elhajlanak vagy eltörnek. A menetes, fémből készült hegyek szintén hozzáférhetőek azok számára, akik egyaránt játszanak fém- és puha heggyel.

Kapcsolódó termékek
Harrows vékonymenetes darts hegy, 100 db, műanyag, piros

Harrows vékonymenetes darts hegy, 100 db, műanyag, fehér

Harrows vékonymenetes darts hegy

Menu
Fel